6 Ağustos 2018 Pazartesi

BUGÜN NE ÖĞRENDİM? #15

Astrologlara göre, güneşini ayın ve diğer gök cisimlerinin konumları karakterimizin oluşumunda belirleyecidir ve doğduğumuz gündeki yıldız haritaları da burçlarımızı oluşturur.





Danimarka’daki Aarhus Üniversitesi’nden Peter Hartman bu yıldız büyücülüğünde doğruluk olup olmadığını tespit etmeye karar vermiş. Hartman, 15.000 gönüllünün doğum tarihleriyle kişilik ve zeka testlerinin sonuçlarını karşılaştırmış. Veriler büyük oranda, gönüllülerin birkaç sene boyunca anket doldurarak oluşturdukları Amerikan veritabanı olan National Longitude Study of the Youth’tan alınmış. Bu verilerden, örneğin bir insanın çekingen mi yoksa dışa dönük mü olduğu anlaşılabiliyormuş.


Sonuçlar aklımızı başımıza getirecek cinsten. 

Doğum tarihimiz ve dolayısıyla yıldızların ve gezegenlerin o andaki konumu, karakterimiz ve zekamızla ilgili hiçbir şey ifade etmiyormuş. Peki, hal böyleyken neden insanlar kendilerini astrologların o hede hödö kelimeleri ya da cümleleriyle tanımlıyor? Bunun sebebi de gayet basitmiş çünkü, kendimizi genel betimlemelerle tanımlama eğilimimiz varmış. Örneğin: Bazen kendinizi çok yalnız hissetseniz bile, yine de insanlarla beraber olmak hoşunuza gider, cümlesi aslında bir burca özgü bir gözlem olamaz. Lanet olsun tüm dünya nüfusu ara ara kendini böyle hisseder adamım, sana özgü değil yani :)


BURCUNUZA DEĞİL, KENDİNİZE İNANIN :)



Paylaş

Benzer Yayınlar

BUGÜN NE ÖĞRENDİM? #15
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.