25 Ekim 2018 Perşembe

BUGÜN NE ÖĞRENDİM? #22

Öyle bir yer var ki ne savaşlar ne de ekonomik krizler orayı hiç etkilemiyor diyorum. Hayal gibi değil mi? Evet, böyle bir yer var.


Orası Tristan da Cunha…




Tristan da Cunha, dünyanın en ıssız yerleşim birimi ve aynı zamanda dünya üzerinde yerleşim olan, karaya en uzak ada. Atlantik Okyanusu'nun güneyinde yer alan ada, en yakın yerleşim yeri olan Güney Afrika’ya 2800 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı dünyada ulaşılması en zor yer olarak kabul ediliyor. 




1506 yılında keşfedilen Tristan da Cunha, yüzyıllar boyu İtalyan, İngiliz ve Amerikalı yerleşimcilerin evi oldu. Atlas okyanusunda bulunan ve İngiliz Milletler Topluluğu'na bağlı olan bu aktif volkanik ada 1506 yılında Portekizli Amiral Tristao da Cunha tarafından keşfedilmiştir. 





Adada sosyal tesis olarak 1 okul, 1 hastane, 1 postane, 1 müze, 1 pastane, 1 bar ve 1 yüzme havuzu bulunuyor. 2015'de yapılan nüfus sayımına göre adanın nüfusu sadece 259 kişiden oluşuyor. Halk yerleşik olarak sadece bir noktada, adanın kuzey batısındaki bir yaylada hayatını sürdürüyor. Adanın kıyıları sert dalgalar ile sürekli dövülen kayalıklar ile kaplı. 




Halk tarım ve balıkçılık yaparak geçimini sağlıyor. Paraya ihtiyacın olmadığı adada, para harcayacak yer de pek bulunmuyor. :)




Tristan da Cunha, İngiltere’ye bağlı. Resmi dili İngilizce. Tabii doğal olarak adaya girmek için Britanya vizesi şart. Bu arada adaya ulaşım sadece, adada bulunan küçük bir liman sayesinde gerçekleşiyor.




Paylaş

Benzer Yayınlar

BUGÜN NE ÖĞRENDİM? #22
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.