4 Temmuz 2018 Çarşamba

21 OCAK DÜNYA SARILMA VE KUCAKLAŞMA GÜNÜ



21 Ocak Dünya Sarılma veya Kucaklaşma Günü olarak kutlanır. (National Hug Day ya da National Hugging Day) Gün, Amerikan Kevin Zaborney tarafından başlatılmıştır. İlk kez Caro (Michigan) şehrinde 21 Ocak 1986 tarihinde kutlanmış ve o günden sonra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Avustralya, Almanya ve Polonya’ da bu güne dâhil olmuştur.

Kevin Zaborney, Noel ve Sevgililer Günü arasında kalan zaman diliminden bir gün seçmiştir. Belki de bu günlerin çok soğuk geçmesi ve kış mevsimi boyunca bir çok kişinin depresif ve melankolik bir ruh haline büründüğünü fark edip hem dışımızı hem de içimizi ısıtacak bir şeyler yapması gerektiğini düşünmüştü. Çünkü Dünya Sarılma Günü' nün kurucusuna göre; yapmamanız gereken tek şey: Caddelerde koşmak ve yabancı insanları kucaklamakmış. 

Düşünsenize; berbat bir gün geçiriyorsunuz, hayal kırıklıklarınız boyunuza yaklaşmış, belki bir de dost kazığı yemiş ve henüz yutamamışsınız, kendimi mutlu edeyim deyip bir iki alışveriş yapmak istemiş fakat sonrasında Everest dağı kadar borcunuz olduğu aklınıza gelmiş, bir de iş yerinizdeki o bilmem ne işler müdürü x cadı kadın bu aralar performansınızın düştüğünü ve gözünün üzerinizde olacağını ima edip ruh halinize tuz biber ekmiş ve siz yeter ya deyip kendinizi dışarı atmışsınız. Yolda kafanızın tepesinde sıkıntılı düşünceler balonları ile yürürken, birden hiç tanımadığınız biri “Seni anlıyorum ve emin ol yalnız değilsin“ dercesine sıkı sıkı sarılıyor size. Burada yazıya bir es verin ve o anı düşünün…



Ben düşündüm, düşledim… Düşlerken fark ettim ki midemdeki kasım kasım kasılan o lanet kaslar gevşedi, omuzlarımdaki beni aşağı çeken o yükler sanki eskisi kadar ağır değillermiş gibi geldi ve ciğerlerim artık bana hainlik yapmayı bırakıp göğsümü umut yüklü havayla doldurdu ve sanki hayat bir nebze de olsa kolaylaştı… İşte sarılmanın gücü !

Demem o ki; Sarılın canlar, gönül ferahlığıyla doya doya sarılın, sarılın ki sevdiğinizi, sevildiğimizi ve bu boğucu ve zorlayıcı hayatta yalnız olmadığınızı, olmadığımızı birbirimize hatırlatalım.

Not: Bu günü unutmayın belki hedefinizi önceden belirlemek istersiniz J





Paylaş

Benzer Yayınlar

21 OCAK DÜNYA SARILMA VE KUCAKLAŞMA GÜNÜ
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.