10 Temmuz 2018 Salı

TONİKLENELİM, TONİKLENİN, TONİKLENSİNLER !



Sağlıklı, pırıl pırıl ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Bu amaçla çeşit çeşit cilt bakım ürünü kullanıyor ve kendimizi bilmem kaçıncı maskeyle aynanın karşısında buluyoruz. Sonra bu benim cildime yaramadı, cildimi kıpkırmızı yaptı, cildim davul derisi gibi gerginleşti vs. cümlelerini ardı ardına sıralayıp çılgınlar gibi denemeye devam ediyoruz. Oysa sorunun sadece en iyi ve en temel bakımın cildi uygun ürünlerle sabah ve akşam temizlemek olduğunu gözden kaçırıyoruz. İşte bugün size cilt temizliğinde en önemli role sahip olan ama çoğu kadının es geçtiği “Tonik“ den bahsedeceğim. 


Tonik nedir ?

Tonik, cilt temizliği için özel üretilen losyondur. İçeriğinde cildi temizleyen ve arındıran niteliklere sahip özel bileşenler vardır. En önemli özelliği; antiseptik olmalarıdır. Tonikler gün boyu kirlenen ve yağlanan cildi dezenfekte etmek için kullanılırlar. Temizliğin ilk adımından sonra ikinci adım olarak gözeneklerde kalan kirlerden kurtulmamızı sağlarlar.


Tonik nasıl seçilmelidir ?

Burada asıl önemli olan cilt tipimizi bilmek ve seçimlerimizi bu doğrultuda yapmaktır. 

* Kuru cilt için kullanılabilecek bir toniğin içeriğinde nemlendirici ya da losyon gibi ifadeler yer almalıdır.  Ayrıca kuru ciltli iseniz içeriğinde alkol yazan toniklere denk gelirseniz oradan koşarak uzaklaşmalısınız. Yani demem o ki kesinlikle kullanmayın.

* Yağlı cilde sahip olan kişilerin seçeceği toniğin içeriğinde ise kesinlikle yağ bulunmamalıdır. 

* Hassas bir cilde sahipseniz ki ben öyleyim, içeriğinde parfüm ve cilde hasar verecek ağır bileşenler olamayan tonikleri tercih etmelisiniz.


Tonik Nasıl Kullanılmalıdır?

* İşe tabii ki cilt tipine uygun olan yıkama jeli ya da köpüğüyle başlıyoruz. 

* Yüzümüzün yıkama işlemi bittiğinde, bir parça pamuğu tonik ile ıslattıktan sonra küçük dairesel hareketlerle cildi temizliyoruz. Pamukları tazeleyerek üzerilerinde kir ya da yağ kalmayana dek bu işleme devam ediyoruz. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta toniği göz çevresine uygulamaktan kaçınmaktır.

* Son adım olarak nemlendirici sürüyoruz. Toniğimizde nemlendirme özelliği olsa da mutlaka nemlendirici kullanmalıyız. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yağ içermeyen nemlendiricileri tercih edin.

SEVGİLER CANLAR : )




Paylaş

Benzer Yayınlar

TONİKLENELİM, TONİKLENİN, TONİKLENSİNLER !
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.