16 Ekim 2018 Salı

YİYECEK ETİKETLERİNİ DOĞRU OKUMA REHBERİ

Genellikle yiyecek etiketlerinin amacı dikkatinizi bir hayli dağıtmaktır. Başına yağsız, az yağlı, sağlıklı gibi tabirler getirilerek kulağa mantıklı ve resmi gelen ürünler sizi yanlış yönlendirebilir.  Mesela yağsız terimi genellikle o yiyeceğin şekerle dolu olduğu anlamına gelir. Ayrıca, besleyici maddelere dair gördüğünüz rakamları yorumlamak da oldukça güç olabiliyor. 




Tam da bu yüzden etiketleri gözden geçirirken, şunları aklınızda bulundurun:


Az malzeme daha iyidir. Ve genellikle ürünün içindekiler bölümünde ne olduğunu bilmediğiniz bir madde var ise, bunun doğadan gelmiyor olma ihtimali yüksektir.


Sadece kalori kısmına takılmayın, paketin kaç porsiyon içerdiğini de bakın. Yani paketin üzerinde 100 kalori yazması size çok gelmeyebilir ta ki 3.5 porsiyon içerdiğini anlayana kadar.


Şekeri porsiyon başına 4 gramdan az tutmaya çalışın.


Sodyum ve karbonhidrat oranlarına göz atın. Bir porsiyon için tavsiye edilen günlük oranına dikkat edin.


%100 doğal gibi tabirler sizi yanıltmasın. Zira şeker de tamamıyla doğaldır.

Paylaş

Benzer Yayınlar

YİYECEK ETİKETLERİNİ DOĞRU OKUMA REHBERİ
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.