26 Ekim 2018 Cuma

SÜPERMARKETE GİTMEYİN MUTLU OLUN

İçinde yolunuzu kaybedeceğiniz ve birbirinden farklı ve güzel ürünleri bulabileceğiniz büyük bir süpermarketin size sundukları gerçekten heyecan verici olabilir. Olaya başka bir açıdan bakarsak bu yüzlerce bunaltıcı seçenek sayısı bizi gerçekten mutlu ediyor mu?




İşte tam da bu sorunun cevabını bulmak isteyen ABD’deki Stanford ve Columbia üniversitelerinden bir grup araştırmacı bir deney düzenlemeye karar vermiş. Gelip kendilerine sunulan çikolataları tatmaya hazır 134 tane çikolatasever bulmuşlar. 


Gönüllülerin bir bölümüne değişik tatlarda altı çikolata verilmiş; diğerlerine ise en az otuz tat sunulmuş. Bu arada araştırmacı gönüllülere küçük bir yalan söylemiş. “İnsanların çikolatalarını nasıl seçtikleri ile ilgili bir market araştırması yapıyoruz. Yapmanız gereken, çikolataların isimlerine ve çikolatalara bakmak ve hangisini kendiniz için satın almayı seçeceğinizi bana söylemek.” Bu küçük yalan sayesinde gönüllüler, bir lezzeti seçmek ve ardından bu seçimi değerlendirmek zorunda bırakılmışlar. 


Otuz değişik lezzet arasında seçim yapan çikolataseverler deney esnasında daha çok keyif almışlar fakat sonunda altı tane seçeneğe sahip olanlara kıyasla daha az tatmin olmuşlar. Peki bunun sebebi neymiş?


Oldukça basit, seçenek sayısı arttıkça, acaba daha lezzetli başka bir çikolata var mı diye duyulan kuşku da artıyormuş. 




Demek ki bundan sonra süpermarkete gitmek yerine hemen köşe başındaki bakkal Muhittin amcaya gidiyormuşuz. Benim canım bakkalım yaaa :)

Paylaş

Benzer Yayınlar

SÜPERMARKETE GİTMEYİN MUTLU OLUN
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.