11 Ekim 2018 Perşembe

BİR KOLA BÜKÜCÜ OLARAK: PİPET

Bana kolayı nasıl içtiğinizi söyleyin, ben de size ağzınızdaki çürüklerin sayısını söyleyeyim demiş, Mohamed Bassiouny…





Philadelphia’daki Temple Üniversitesi’nde diş hekimliği profesörü Mohamed Bassiouny yaptığı araştırmada kola tüketen ergenlik çağındaki iki gencin ağzını gözlemlemiş. Birinci genç, günde 2 litreden fazla kola tüketen ve kolayı doğrudan şişeden tüketen bir oğlanmış. Sonuç, ufalanan dişler, kahverengi - siyah lekeler ve kokan bir nefes olmuş. Genç oğlan, konuşması gerekmediği zamanlarda, tüm bu negatiflikleri saklamak adına dudaklarını birbirine bastırarak ağzını sıkıca kapalı tutuyormuş.


Gözlemleyip belgelediği ikinci ağız ise 16 yaşında bir genç kıza aitmiş. Kız, günde yaklaşık 1,5 litre kolayı, dudaklarının arasına alıp dişlerinin hemen önünde tuttuğu bir pipetle tüketiyormuş. Sonuç, onun dişleri de oldukça kötü etkilenmiş tek fark bu etkilenmenin değişik bölgede olmasıymış. Oğlan, kolanın içindeki asit ve şekerlerle arka taraftaki azı dişlerini çürütürken, kızın ön dişleri çürümüş.


Peki, nasıl içmelisiniz demeden önce içmeyin şu lanet şeyi demek istedim. Yok ben illa içerim, içme isteğime karşı koyamam diyorsanız da (!) dişlerle o pis şeyin temasını minimuma indirgemek için, pipet kullanarak ağzınızın derinliklerine doğru yani dişlerinizin arkasından içmenizi öneriyormuş Bay Bassiouny. 

Paylaş

Benzer Yayınlar

BİR KOLA BÜKÜCÜ OLARAK: PİPET
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.