10 Temmuz 2018 Salı

AYDINLATMA SEÇİMLERİNDE İPUÇLARI


Elektriğin en çok kullanılan alanlarından aydınlatma, günümüzde tasarımcıların dâhiyane fikirleriyle muazzam sanat eserlerine dönüşüyor. Aydınlatmalar hem doğru bir ışık sağlayabilmeniz açısından hem de dekorasyonunuzu tamamlamak ve güçlendirmek açısından önem taşıyor. Tam da bu yüzden aydınlatmalarınızı seçerken, mekânın kullanım amacını yansıtması ve evinizde oluşturduğunuz dekorasyon stilini patlatması için doğru seçimler yapmalısınız. 



Yaşam alanlarınızda çoğunluğun yolundan gitmeyip bol ışıklı ve fazlasıyla sıkıcı avizelerin yerine daha sade ve modern aydınlatıcılardan ya da daha sıcak ortamlar yaratmak için abajurlardan yararlanabilirsiniz.




Özel alanınız olan yatak odalarınızda ise daha yumuşak ve romantik aydınlatmaları tercih etmelisiniz.




O enfes ellerinizle ve sıcacık sevginizle hazırlayacağınız yemekler için mutfakta daha fazla ışığa ihtiyacınız olabilir. Fakat aydınlatmayı mutfağınızın tam ortasında değil de, yemek hazırlama alanınızda ya da ocağınızdaki yemeği kontrol ederken kullanacağınızı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Yemek yediğiniz alanda aydınlatmanızı yemek masanızı vurgulayacak şekilde kullanabilirsiniz. Bu dizaynla hem göze hem de damağa hitap eden şık masanızı keyifle sergileyebilirsiniz.  




Banyolarda da aydınlatmanın doğru yapılması gerekiyor. Genellikle gün ışığının daha az olduğu banyolarda, aynanın üzerine ve her iki yanına aplikler yerleştirerek gölge sorununu ortadan kaldırırsınız. Gelsin muhteşem makyajlar : )

Ayrıca gün ışığı almayan alanlarda yeni teknolojilerden yararlanabilirsiniz. Günümüzde gün ışığı özelliğine sahip ampuller mevcut.

Aydınlatma unsurlarının temelinde, rahatsızlık hissiyatı oluşturmaması yatar. Örneğin salonda otururken lamba gözünüzü alıyor ve yoruyorsa yanlış bir aydınlatma yapmış olabilirsiniz. Hımm belki de doğru bir aydınlatmayı yanlış bir yerleştirme ile yaptınız, ne dersiniz?

İyi bir aydınlatma ile mekânda gerçekten şık bir atmosfer oluşturabilir,  istediğiniz ve çok beğenerek dekore ettiğiniz herhangi bir unsuru odak noktası yapabilirsiniz. Hatta sıradan bir odayı, çarpıcı bir aydınlatma ile büyüleyici bir mekâna çevirebilirsiniz. 

Aydınlatma unsurları seçerken, yaşam alanlarınızda yarattığınız tarza uyumlu olmasına özen gösterin. Unutmayın yanlış bir aydınlatma seçimi ile mobilyalarınızın, aksesuarlarınızın ve duvarlarınızın tarzını zayıflatabilirsiniz.  

Bu arada doğru bir aydınlatma için farklı noktalara farklı boylarda aydınlatma unsurları yerleştirebilirsiniz. Örneğin tavan lambası, ayaklı lambader ve bir abajur gibi. Farklı ışık kaynakları kullanmanız alanınızı daha şık hale getirir. 



Son olarak; kesenize uygun aydınlatma unsurlarınızda kullanacağınız ampullerin tasarruflu olmasına özen gösterin. Eee devir ekonomi devri : )




Paylaş

Benzer Yayınlar

AYDINLATMA SEÇİMLERİNDE İPUÇLARI
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.