17 Temmuz 2018 Salı

MUCİZEVİ YAŞ MAYA MASKESİ


Maya, yüksek miktarda protein, B2 ve B6 vitaminleri içerir. Bu nedenle cildin yeniden yapılanmasına ve hücre yenilenmesinde etkili bir üründür. Ayrıca mayada bulunan potasyum sayesinde dokularda biriken toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu yönü ile maya, yıllardır saç ve cilt bakımında kullanılan bir malzemedir. Saç ve ciltte dış etkenlerden kaynaklanan yağlanma ve cansızlık gibi sorunlarda maya maskesi tedavi edici ve onarıcı bir rol oynar. Yağlanmadan kaynaklı sivilce, akne ve siyah noktalarda ayrıca cilt lekeleri ve kırışıklıklarda doğal bir bakım istiyorsanız maya maskesi tam da aradığınız şey.






Cilt Lekeleri İçin Yaş Maya Maskesi

·        1 yemek kaşığı su
·        1 çay kaşığı karbonat
·        1 çay kaşığı yaş maya

İlk önce mayayı su içerisinde eritiyoruz ve eridikten sonra içine karbonatı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonrasında lekeli bölgeye masaj yaparak uyguluyoruz. 10 dakika bekledikten sonra cildimizi temizliyoruz. Haftada en az 1 kere bu karışımı uygulayın. Kısa sürede lekeli görünümün değiştiğini göreceksiniz.


Yağlı Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi

·        2 tatlı kaşığı limon suyu
·        2 tatlı kaşığı yaş maya

Mayayı limon suyunun içerisine ilave edelim ve eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonrasında masaj yaparak cildimize uygulayıp, 15 dakika bekliyoruz. Ardından cildimizi temizliyoruz. Ayda 2 kere bu maskeyi uygulayın. Sonucunda cildinizdeki yağ oranının dengelendiğini ve porselen gibi bir cilde sahip olduğunuzu fark edeceksiniz.


Kuru Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi
·        1 adet yumurta
·        1 adet yaş maya
·        1 adet E vitamin kapsülü

Cam bir kâse içine yumurtayı kırıp iyice çırpıyoruz. Sonrasında içine yaş mayayı ve E vitamini kapsülünü ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı göz çevresi hariç cildimize sürüyoruz. 10-15 dakika bekleyip cildimizi temizliyoruz. Haftada 1 kez uygulayın. Kısa süre içerisinde pul pul ve gergin cildinizin nemli bir cilt haline geldiğini göreceksiniz.


Kırışıklıkları Gidermek İçin Yaş Maya Maskesi

·        1 tatlı kaşığı elma suyu
·        1 tatlı kaşığı süt
·        1 tatlı kaşığı yaş maya

Tüm malzemeleri cam bir kase içerisine koyup tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı masaj yaparak cildimize yediriyoruz. 15 dakika bekledikten sonra ilk önce nemli bir bez ile nemlenmesini sağlayıp ardından buz gibi bir suyla şok uygulayın. Eğer mümkünse bir buz parçası ile maskeyi temizleyin, bu daha etkiyi artıracaktır. Özellikle cilt ve boyun bölgesindeki kırışıklık görünümünü gideren bu maskeyi haftada 1 kez uygulayın.


Pürüzsüz kalın :)

Paylaş

Benzer Yayınlar

MUCİZEVİ YAŞ MAYA MASKESİ
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.