21 Kasım 2018 Çarşamba

GÜZEL KADINLARA BAKMASANIZ MI ACABA?

Otobüste seyahat ederken güzel, alımlı şöyle uzun bacaklı bir kadının yanında mı oturuyorsunuz? O vakit önemli kararlarınızı erteleyin diyorlar haberiniz olsun :)




Kanada, Hamilton’daki McMaster Üniversitesi’nden psikologlar, erkeklerin güzel bir kadın gördüklerinde ileriyi göremeyen bir nevi geleceğe odaklanamayan yaratıklara evrildiklerini tespit etmişler.


Araştırmacılar bir deney yapmışlar. 96 erkek ve 133 kadın gönüllüden oluşan deneyde, deneklere finansal bir seçenek sunulmuş. Acaba kendilerine belirli bir miktar para verseler, bu parayı bugün mü almak isterlerdi yoksa daha yüksek bir miktar ile ilerideki bir tarihte mi almak isterlerdi? Bugün 25 lira mı yoksa gelecek ay 100 lira mı deseler birçok insan bekleyecektir. Gerçi, bazı insanlar -bağımlılar gibi- çabuk bir sonuca karşı çok hassastır. Yani o an önemlidir. 




Peki, Kanadalı araştırmacıların vardığı sonuç ne olmuş?

Ortalama erkeklere, en azından parasal bir karar öncesinde birkaç güzel kadın fotoğrafı gösterildiğinde (herhalde! sorun erkeklik içgüdüsünden kaynaklanıyor) beyinlerinin üremeyle ilgili bölümlerinin harekete geçtiği gözlemlenmiş. Bu nedenle bir kadını fethetmek için, erkek biraz daha fazla cep harçlığının faydalı olacağını düşünüyormuş. Tam da bundan dolayı erkekler kısa vadeli kazançları seçiyormuş. 


Peki, yakışıklı erkek fotoğrafları gösterildiğinde kadınlar aynı sorunu yaşıyorlar mı? Araştırmacılar da benimle hem fikir :) Cevap: Katiyen hayır. 

Paylaş

Benzer Yayınlar

GÜZEL KADINLARA BAKMASANIZ MI ACABA?
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.