27 Ağustos 2018 Pazartesi

YAĞCININ ÖNDE GİDENİ Mİ OLALIM?

Nijmegen’deki Radboud Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Roos Vonk’un yaptığı bir araştırmanın sonuçları, yağ çekmenin işe yaradığını göstermiş. 




Araştırmada gönüllülere yönetici rolü verilmiş ve onlardan detaylı bir kişilik testini doldurmaları istenmiş. Testte, arkadaşlık ve zenginlik gibi kavramlar hakkında neler düşündükleri sorulmuş. Daha sonra verdikleri cevaplarla ilgili kendilerine astlarının tepkileri iletilmiş. Yani, en azından onlara söylenen buymuş. Gerçekte ise astları filan yokmuş ve tüm gönüllülere aynı yazı verilmiş. Yazı şöyle pohpohlayıcı yorumlarla doluymuş:

 “Bence herkes onunla mükemmel anlaşacak ve benim de anlaşacağım kesin. “

 “Bence büyük işler başaracak çünkü bir çok yeteneğe sahip. “


Daha sonra yöneticilerden isimsiz astlarının yorumlarını değerlendirmeleri istenmiş. Yazı yazanı ne kadar samimi buluyorlar, ne kadar yapmacık ya da ne kadar dostça gibi. Peki sonuç ne çıkmış dersiniz? 


Yöneticilerin bir bölümüne, okudukları yorumların kendi kişilik testleri için yapıldığı söylenirken, bir bölümüne ise bu yorumların diğer yöneticiler için yapıldığı söylenmiş. Yorumların kendileri için olduğunu düşünen yöneticiler yorumları diğer yöneticilere göre daha samimi bulmuş. Demek ki neymiş? Yağcılık bize yapıldığı takdirde mükemmeldir. Ancak aynı pohpohlamalar başkasına yöneltilirse bunun adı dalkavukluktur. Vay dalkavuk vayyy :)


NOT: Öv beni öv öv :)

Paylaş

Benzer Yayınlar

YAĞCININ ÖNDE GİDENİ Mİ OLALIM?
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.