2 Ağustos 2018 Perşembe

DURUN! SİZ AKRABASINIZ, EVLENEMEZSİNİZ !

İzlanda, Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Grönland'ın güneydoğusu ile İskandinavya ve Britanya Adası'nın kuzeybatısında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesidir demeyeceğim tabii ki. (Dedim evet) İzlanda hakkında bugün öğrendiğim başka bir bilgiden bahsedeceğim sizlere. 




Yalnızca 323 bin nüfusu bulunan İzlanda’da neredeyse herkes akrabaymış. Ülkede doğmuş 720 bin kişinin kaydının tutulduğu online bir sicil defteri bulunuyormuş. Ülke ve dolayısıyla da nüfusu bu kadar küçük olunca, tüm İzlandalıların ücretsiz olarak faydalandığı "İzlandalılar Kitabı"nda herkes akraba çıkıyormuş. Mesela tüm İzlandalılar, ünlü şarkıcı Björk'ün akrabası olmakla övünebiliyormuş. Ancak bu akrabalık bağı, kimi "yakın" ilişkilerinde İzlandalıların aklına şu soruyu getiriyormuş: "Acaba yakın bir kuzenimle sevgili olmuş olabilir miyim?“ Tam bir felaket yani! 


Meraklı İzlandalılar, online sicil kayıtlarını pek tabii ki inceliyormuş. Fakat  her seferinde kayıtları incelemek de zor oluyormuş. Bu sorundan hareketle üç kafadar mühendis, bir telefon uygulaması tasarlamış ve sorunu kökten çözmüşler. Geliştirdikleri "İslendingaApp" adlı uygulamayla akıllı telefonlarını çarpıştırarak ya da arama kısmına isim yazarak, o kişiyle nasıl bir akraba ilişkileri olduğunu öğrenebiliyorlarmış. Evet, bir İzlandalıysanız hayat çok zor...




Paylaş

Benzer Yayınlar

DURUN! SİZ AKRABASINIZ, EVLENEMEZSİNİZ !
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.