20 Temmuz 2018 Cuma

YAŞANASI BALKONLAR

Küçük ya da büyük olsun özellikle günümüz evlerinde bir balkonunuz varsa, kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Zira balkonlu evi bulmamız yaklaşık 15 ev gezdikten sonra mümkün oldu. Peki, bu kent yaşamında biraz da olsa nefes almamızı ve günün karmaşasını arkamızda bırakıp küçük keyif molaları vermemizi sağlayan balkonumuzu güzelleştirmenin yolları nelerden geçiyor? 

Öncelikle belirtmeliyim ki balkonunuzun küçüklüğü, güzel ve şık olmasına engel değil hem de gayet ekonomik çözümlerle…





Hadi balkonlarımızı güzelleştirelim o vakit:


Duvarlar Boş Kalmasın

Duvarlarda kullanacağınız aksesuarlar, raflar, duvar saksıları ya da dikey bahçeler, balkonunuzda eğlenceli ve sıcak bir atmosfer yaratacaktır. Ayrıca minik bir balkonunuz varsa, kullanışı kolay ve yer açısından da size kolaylık sağlayacak açılır kapanır bir masayı duvara monte olarak kullanabilirsiniz.





Gölgelikler

Güneşi bolca alan bir balkonunuz varsa pergole ya da şemsiyelik kullanmanız hem kendinizi güneşten koruyacak hem de balkonda geçirdiğiniz vakti arttırır. Özellikle kurguladığınız konsepte uygun renkli ya da desenli şemsiyeler samimi ve sıcak bir ortam yaratır.





Birbirinden Güzel Saksılar

Balkonunuzu güzelleştirmenin en iyi çözümü saksılardır. Bu nedenle benim için olmazsa olmazlardandır. Rengârenk çiçek ve bitkiler için geometrik, renkli, toprak, mermer ancak kesinlikle konseptinizle uyumlu saksılara mutlaka yer vermelisiniz. Eğer balkonunuz geniş ise –ki çok şanslısınız- büyük saksılar son derece şık duracaktır. Hatta yemek ve dinlenme alanlarını büyük ahşap saksılarla belirleyerek sınırlar oluşturabilir ve iki bölümde de farklı temalar yaratabilirsiniz.





Konfor

Balkonunuzu bir keyif mekânı yapacaksanız konforunuzdan kesinlikle ödün vermeyin. Balkonunuzun ölçülerine göre desenli minderler, renkli ya da kendinizin tasarladığı yastıklar hatta hamak bile kullanabilirsiniz. 





Aydınlatma

Balkonunuzu güzelleştirirken aydınlatma unsurlarını çokça kullanmakta yarar var. Mesela, bir bahçe apliğini balkon duvarınızda kullanabilirsiniz. Benim favorilerim ise fenerler ve mumlar. Özellikle akşamları kahve içerken, kitap okurken ya da sizlere yazarken mum ışığının rahatlatıcı sarılığını çok seviyorum. Bol bol mum yerleştirin ve mumları yakın. Çünkü gittiğim pek çok evde mumlar sadece süs amaçlı kullanılıyor. Önemli olan mumlarınızın bitmesi değil, önemli olan sadece ne kadar keyifli vakit geçirdiğiniz. Korkmayın birkaç mum almak ekonomimizi çökertmez :)





Keyifli vakitlerle kalın :)


Paylaş

Benzer Yayınlar

YAŞANASI BALKONLAR
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.