24 Temmuz 2018 Salı

18 MAYIS KİRLİ BULAŞIK KALMASIN GÜNÜ

Ah be Raif, Elifle gezmelere doymadın, dersleri de boşladın. Evdeki bulaşıklar dağ oldu. Kokudan belediye baskını yemene de az kaldı evladım. Yarın yine bilmem kaçıncı kez yaptığın gibi onca bulaşığın arasından bir bardak seçip yıkayacaksın ve çayını ancak öyle içebileceksin değil mi? Pissssss ! Ama senin de gününü göreceğin bir gün varmış. 18 Mayıs’ta o bulaşıklar yıkanacak demişler, o kadarrrr !


Her sene 18 Mayıs,  “Kirli Bulaşık Kalmasın Günü “ olarak kutlanıyor. Yani ya o kirli bulaşıkları yıkarsın ya tüm bulaşıkları görülmeyen bir yere tıkarsın ya da hiç bulaşık çıkarmazsın !




Yaptığımız ve yediğimiz tüm lezzetli ve sağlıklı yiyecekleri afiyetle tükettiğimiz keyifli dakikalardan sonra maalesef bir sorun ile karşı karşıya kalıyoruz. Her yer bulaşık! Ayrıca makinemiz olsa bile tabakların yağını akıtmak ve makineye dizmek bile oldukça uzun ve sıkıcı bir iş, kabul ediyorum.


Fakat olaya olumlu yönden bakarsak, bazı araştırmalara göre suyla temas etmenin bir nevi terapi olduğu ve buna bağlı olarak bulaşık yıkayanların gerginliklerinin %27 oranında azaldığı görülmüştür. Bulaşıkları yıkadıktan sonra kişilerin zihinleri de %25 oranında canlılaşmıştır. Aynı zamanda fiziksel bir aktivite olduğu için insanların sağlığına pozitif bir katkı sağladığı gözlemlenmiştir.


Günün kim tarafından ve ne amaçla bulunduğu bilinmemekle beraber ben, madem her gün bu lanet bulaşıkları yıkıyorum bari bir günde olsa benimle birlikte herkes yıkasın diyen bir anne olduğunu düşünmekteyim. 


Bu arada rüyada bulaşık yıkadığını görmek, sıkıntı ve zorluklardan kurtularak esenliğe ve huzura kavuşmak olarak yorumlanıyormuş. Rüyada bile anlamı böyle olan bir şeyi yapmanın gerçek hayattaki karşılığı çok muazzam olmalı diye düşünerek, omzuma vurup kendimi teselli ettiğim de doğrudur.


Nasıl Kutlanmalıdır?

- Tüm bulaşıkları yıka, böylece lavabonun ve mutfağın temiz ve ışıltılı görünmesini sağla. :)

- Ya da tek kullanımlık tabaklar kullan. Ama bunların çevre dostu olduklarından emin ol. :)

Pırıl pırıl kalın…

Paylaş

Benzer Yayınlar

18 MAYIS KİRLİ BULAŞIK KALMASIN GÜNÜ
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazılarımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yeni Yayınları Kaçırmayın.